Over KempenEnergie

Over KempenEnergie

KempenEnergie is een vereniging met als doel het energie neutraal maken van de vijf Kempengemeenten (Bergeijk, Eersel, Bladel, Reusel-De Mierden, Oirschot).

De vereniging streeft naar een energievoorziening in de Kempen die niet meer afhankelijk is van fossiele brandstoffen zoals steenkool, olie en aardgas. Het verbranden van fossiele brandstoffen geeft CO2-emissie die in belangrijke mate verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde.
Veranderen kan door als eerste stap sterk te bezuinigen op ons energieverbruik, met name voor verwarming. De energievraag die dan overblijft gaan we zelf duurzaam opwekken. Het gebruik van de zon staat daarbij voorop, maar ook wind, biomassa en water behoren tot de mogelijkheden. Verder maken we studie naar de toepassingen om energie op te slaan.

Wat doet KempenEnergie

  • we stimuleren mensen door informatie te geven over de noodzaak en over mogelijkheden
  • we ondersteunen mensen bij het maken van keuzes, laten zien hoe het werkt en brengen voorbeelden onder de aandacht
  • we brengen mensen samen om het collectief aan te pakken

KempenEnergie staat voor een decentrale aanpak waarbij de mensen meer invloed krijgen op de eigen energiehuishouding. We zien de verandering als een vooruitgang naar beter wonen met minder kosten voor energie.

Onze visie

Wij hebben onze visie in een document vastgelegd. Klik hier om het visiedocument te lezen

De mensen achter KempenEnergie:

 

Ad van de Ven Voorzitter Roy Kluitman Penningmeester Peter van der Aa Secretaris Emile van Niekerk Bestuurslid Gert van den Oosterkamp Bestuurslid


En de vrijwilligers van het energieloket