Zonneprojecten

Collectieve zonneprojecten

Klik hier voor het project Zon op Eersel Stokkelen

KempenEnergie maakt gebruik van de Postcoderoosregeling (www.postcoderoosregeling.nl) om collectieve zonneprojecten in de regio te realiseren. Deze projecten zijn vooral bedoeld voor mensen die geen of te weinig zonnepanelen op hun eigen dak kunnen leggen. Voor deze projecten worden speciale coöperaties opgericht.

Coöperatie Zon op Eersel

drone opname Kraanvogel

Deze coöperatie is eigenaar van de zonnepanelen op het dak van sporthal De Kraanvogel in Eersel. De leden van deze coöperatie hebben geld bij elkaar gelegd om een installatie van 250 zonnepanelen te realiseren. Als de zon schijnt, plukken zij er dan ook de voordelen van. Via deze link krijg je een actueel beeld van de opbrengst van het zonnedak op De Kraanvogel. Klik op de foto voor een filmopname van de Kraanvogel.

Intussen is Zon op Eersel bezig met de voorbereidingen van een 2e zonnedak dat op Stokkelen komt te liggen. Hier gaat het om 258 zonnepanelen; 1 zonnepaneel is goed voor ongeveer 235 kWh per jaar.

Wie kunnen meedoen met Zon op Eersel:

  • leden van de vereniging KempenEnergie.
  • inwoners van de dorpen Eersel, Steensel, Knegsel, Duizel, Hapert, Bergeijk en Riethoven met een “kleingebruikers”-aansluiting.

Klik hier om te kijken of je energieleverancier mee doet met postcoderoos projecten en je dus je energiebelasting terugkrijgt

Via deze link kun je je inschrijven als deelnemer van Zon op Eersel

Coöperatie Zon op Bergeijk

De oprichting van deze nieuwe coöperatie is onderdeel van de ontwikkeling van ons 3e zonnedak dat komt op sporthal De Kemphaan in Riethoven. Via ons Nieuwsbrieven kunt u informatie krijgen over de vorderingen.

Wie kunnen meedoen met Zon op Bergeijk:

  • leden van de vereniging KempenEnergie.
  • inwoners van de dorpen Bergeijk, Riethoven, Westerhoven, Valkenswaard, Luyksgestel,  Bladel, Hapert en Eersel met een “kleingebruikers”-aansluiting.

Je kunt je via deze link inschrijven als deelnemer van Zon op Bergeijk.

Coöperatie Zonnepark Welschap

Op de Vliegbasis Eindhoven komt een zonnepark van ruim 11.000 zonnepanelen. KempenEnergie heeft hiervoor samen met 4 andere regionale energie verenigingen/coöperaties de coöperatie Zonnepark Welschap opgericht. Uit ons werkgebied mogen inwoners uit de volgende dorpen meedoen: Wintelre, Oirschot, Spoordonk, Oostelbeers, Middelbeers, Westelbeers, Vessem en Knegsel. Meedoen met dit zonnepark kan via www.zonneparkwelschap.nl

Coöperatie Zon op Oirschot

Ook in Oirschot is een coöperatie actief, zie ZonopOirschot.nl